13 February 2012

Relationship, Random people and Gold Bullseye Man.


Alahan yang buat aku tersenyum plus menguji kesabaran dan keimanan aku.

Situasi di Laman Sosial FB .


Si Polan , Si Polan . Add Seorang yang sudah terang lagi bersuluh " in a relationship". Then,

"Hye wak.."dekat IM.

At Least show some respect der. Jangan berpegang pada " Alaaa , belum kahwin kot. Tunang pun belum", Bagi aku itu sangat cetek akal dan entahlah. Korang jawab sendiri. 

Diingatkan , Wise men always know the limitation of his own wise mind. Bukan pakai redah je. Bila dah kena Consequences, Kemudian hari baru kau nak melatah sana sini buat status.


"Alaaa, baru tegur nak kenal-kenal dah melenting balaknya" , 

See ? brader , tegur kenal-kenal tak salah , but at least show some respects, that's all. Buat kau tegur makwe yang pakwenya jenis Baran gila , cemburu buta tak ke mampus kau kena tibai ? Think wisely mans. 

Furthermore kau jenis adding up people randomly because of her charming and , aku malas nak cakap. Lelaki meleis, sila sambungkan selepas charming. Plus have you ever see her status ? i mean her relationship status ? So mind up like a man , not like a boy.

Kalau jenis Pakwe dia , jenis cool lantak apa nak jadi , but still Concern at their Relationship memang tak ambil kesah. But seriously put a bullseye on her relationship ni lelaki memang jenis Cool. But kau jangan lah ambil peluang ni untuk sauk makwe dia, tak elok tu der.

Kau pun tahu , tiada orang yang bercouple atau be"relationship" di atas dunia ni yang suka-suka, except the players out there. Kalau kau players jangan pulak kau jadikan awek orang mangsa kau. Tak Elok der kacau hubungan orang even rumah tangga orang.

Dan merujuk perkara di atas , Kaum hawa jangan pula gatal melayan . Sebab kalau sekali dah melayan. berkali ganda layanan nya. Then bila boyfriend kau yang cool tu tanya apa cerita ? Jangan kau fikir dia tak fikir yang "TIADA ANGIN MASAKAN POKOK BERGOYANG"

Perlu Diingatkan , Gold Bullseye Boyfriend are really strict and loyal to their pasangan . Jadi anda sebagai kaum hawa perlu hormat juga pendirian Bullseye Boyfriend anda. Jangan jadikan Ketampanan atau kepopularan dia sebagai alasan anda untuk Main belakang atau Main luar, u know what i mean by that. 


Yelah , dia tampan ,dia popular then anda expect dia ramai peminat, Jadi anda pun berpegang pada "Dia boleh buat, takkan aku tak boleh"

SEKALI LAGI DIINGATKAN GOLD BULLSEYE BOYFRIEND ARE LOYAL TO THEIR WOMAN , even berduyun-duyun Kaum hawa beratur nak dekat dia, tapi dia tak layan. 

Yang dia nampak cuma anda. Jadi jangan terperangkap , anda kejar yang lain,GOLD BULLSEYE BOYFRIEND yang RARE ada dekat Malaysia anda lepaskan macam tu sahaja. Anda tak rasa rugi ke ?

CIRI - CIRI GOLD BULLSEYE MAN @ BOYFRIEND :
- Tampan / Cukup sifatnya
- Tampak Cool di Luar , tapi hatinya penuh taman
- Romantik
- Kewangan yang kukoh.
- Serious dalam perhubungan./ Setia
- Tahu apa itu ISLAM.

Apa yang aku maksudkan dengan GOLD BULLSEYE ? papan Dart , Di tengah-tengahnya cuma ada satu point tertinggi di tengahnya , dan di bahagian tepinya ada sebilangan macam nombor. Jadi targetnya , dan visinya hanyalah anda walaupun di tepi-tepinya ada berbagai nombor dan warna. 

Dia tetap pilih untuk bidik anda tepat pada tengah, dan tinggalkan bidikannya di situ. Faham kaum hawa ? dan pernah kau tengok Panah Dart yang purely made with gold yang sangat RARE ? kalau ada dalam dunia ni pun boleh kira kaum hawa oi. See, dah nampak kan apa aku cuba sampaikan ?

Maksud aku , kalau tak faham jugak adalah GOLD BULLSEYE BOYFRIEND @ MAN memang sukar dicari. titik

Orang adding-up-people-randomly-and-say-hye-without-knowing-her/his-relationship status buat aku rasa orang dekat malaysia makin lama makin pupus sifat Respect each other. Plus aku rasa cara tu terlalu kebudak-budakan. Nak cuba pun jangan lah cuba yang sudah berpunya. Tunjukkan rasa hormat tu tak salah.

Plus, aku bukan nak kutuk bangsa aku , sebab aku pun melayu. Tetapi aku risau Lelaki melayu yang betul lelaki dah hampir pupus. Major of them are Typical , Minor of them , are rare.

p.s : Aku buat post ni atas apa yang aku nampak, apa yang aku rasa. Maaf kalau terguna kejap aku, kejap anda, kejap kau. Mood kurang stabil.

p.s II : Panjang lagi sebenarnya Point aku , tapi cukuplah setakat pemahaman di sini.

p.s III : Facebook never failed to break-up people, relationship, marriage since 2004. That's the true fact.

p.s IV : Attention random people and strangers out there , FYI aku jenis yang sangat tak suka perkara di atas. dan memang tak akan suka lah. Yelah hak orang , kau kacau. Suka tak ? suka tak ? . Dan kalau nak cuba Chenta Hati aku. Silakan, eh silakanlah.  But one things you must know , I do take serious business when it comes to relationship , so the consequences, u know yourself. (:

No comments:

All time ;