10 August 2011

Penjahat bahasa.


Entah , tadi aku berjalan - jalan ke blog "orang" . Macam mana entah aku boleh jumpa ayat karangan yang berjela - jela entah apa maksud. lepas tu ada comment cakap macam ni . Kononnya puitis lahh.

Manusia : "Eh , puitisnya kau !"

Puitis wak sakawi lu, kalau kau pun bertukar jadi kaw - kaw punya. serious idiot, cukup - cukup lah jadi perosak bahasa , ye aku hargai karangan berjela - jela kau tu semua .

Tapi janganlah sampai jadi perosak bahasa yang harapkan pujian yang kau mampu tulis panjang - panjang. 

Nak kata bahasa aku bagus , tiada lah. Cuma aku muak orang macam kau. Tak sedar diri. Kaw tu apa maksud dia ? sebutan memang mungkin akan berbunyi kau , tapi ejaan nya ? huhh.

Brader , brader , nak puitis pun jagalah bahasa derr.

Makan cili padi , terasa pedasnya. Terima Kasih. Datang lagi. Ye, aku memang jahat. Lagi - lagi kalau dengan perosak bahasa. *Senyum*

P.S : Yews ! akuew berjayew jadiew jawhat lagiew ! ewwww. -.-

2 comments:

EwaFiwa said...

nizam , ayat p/s tu memang syok ah ! pelik pelik je guna bahasa cam tu eh ? :D perosak bahasa betul !

Nizam Aziz said...

haha ,biar kena batang hidung mereka. hehehe. yeah ! hapuskan perosak bahasa ! (:

All time ;