30 November 2010

Unstoppable!

BERHENTI!!!
hah,macam itulah kita akan cakap kalau sesuatu benda tu tak nak berhenti.

But
How About a Train yang tiada dan tanpa pemandu,bergerak selaju 60 km sejam.
adakah korang akan bercakap "BERHENTI"!
"BERHENTI WAHAI KERETAPI!" 
dan ianya akan berhenti serta merta.ok sangat MAGIC.
wah,dah macam cerita Wizard Of Waverly Palace dah -,-

Ok,berhenti merepek. -.-
dan maka terciptalah sebuah pertengkaran kecil.

Matt : "urm,citer takers macam best?"
Wan : "Unstoppable ah.cite dia ada kelakar"
Nzm : "urm.aku tak kesah," 
*Unstoppable citer kelakar?by looking at the poster you know it was a suspense movies ok* -.-
*dalam hati nak tengok Takers ok* -.-
Afiq : "Aku tak kesah,ikot je korang."

Maka dengan berbelah hatinya dan rasa beratnya bertan-tan.
nzm terpaksalah ikot majoriti yang mahu tengok citer Unstoppable
even hati amat berat kerana nak tengok cite takers *_*

Bukan apa,nzm rasa cite Unstoppable ni sangatlah cliche'
Yelah.cuba imajinkan.Kereta api tanpa pemandu,
dan korang nak kene berhentikan.
At last hero dapat jugak berhentikan.tak ke cliche' uh? -.-

Setelah Pertengkaran agak kecil berlaku,maka 
terbelilah lah tiket Unstoppable ni.
Selamat hari rabu murah.lau tidak -.-






lakonan Denzel Washington sebagai Frank dan Chris Pine sebagai Will







Unstoppable 

filem ini diadaptasi dari sebuah kisah benar di mana sebuah keretapi yang bergerak laju tanpa pemandu selaju 47 km/h, dan cuba korang bayangkan jugak di dalam gerabak kereta api itu membawa lebih segelen barangan kimia yang merbahaya yang boleh menyebabkan malapetaka atau letupan yang besar,dan di sini kita dapat lihat tugas penting bagi seorang jurutera Veteran dan Conductor muda memberhentikan kereta api yang "berhantu" itu. -.-

Jika anda mahu kisah sebenar sila click link di bawah

Namun selepas 98 minit berada dalam Panggung wayang.sejuk satu hal -.-
tapi,Unstoppable tidaklah seCliche yang nzm jangka.
Watak Yang dibawa Chris Pine sebagai pekerja baru Dan Denzel Washington pekerja yang berpengalaman.sindir menyindir di antara mereka ternyata menjadi bahan sebagai gelak ketawa

Dan tanggapan bahawa cerita ini cerita biasa agak meleset,apabila nzm dapati yang filem ini penuh dengan mainan emosi.takut,cemas,sedih.kelakar.ternyata bijak garapan pengarahnya iaitu  
Tony Scott
A round of Applause to him!

nzm sendiri hendak mengalirkan air mata,di babak,di mana Isteri Will lakonan Chris Pine Menangis kerana takot akan kehilangan Will ketika berusaha keras memberhentikan Tx-777 ,
sedangkan mereka dalam proses penceraian
.di sini kita dapat lihat,dari perasaan benci bertukar kepada sayang.sayu kan?

Begitu juga.Babak di mana Denzel Washington yang melakonkan watak Frank menelefon dua anak gadisnya dan memberitahu yang dia sangat sayang pada dua anak gadisnya itu. ;(



Kesimpulannya adalah.Jangan Pandang Luaran,Lihat Dalaman.
Begitulah terjadi pada nzm.At first anggap citer ni biasa-biasa je.
Tapi macam-macam nzm belajar dari Movie ni.

  • Kasih Sayang Seseorang tak akan pernah berubah,Lihat sahaja situasi di mana Isteri Kepada Will Menangis melihat Suaminya berhempas pulas memberhentikan TX-777. 
  • Sayangnya seorang ayah kepada anaknya,situasi menunjukan Frank sempat menelefon dua orang anaknya meskipun dia dalam keadaan genting.
  • Jangan Jadi cuai,Dua pekerja yang sangat bodoh.Dewey dan Bunny membiarkan sahaja Kereta api itu terus berlalu pergi tanpa sebarang usaha,sedangkan mereka yang harus dipersalahkan kerana kecuaian mereka. -.-
  • Diam-Diam ubi berisi,kita dapat lihat,Inspector Werner lakonan Kevin Corrigan hanyalah sebagai Penceramah bagi kempen keselamatan Jalan raya dan Kanak - Kanak,Namun di sebalik itu dia mempunyai kepakaran dalam Bidang Lokomotif dan juga keretapi.situasinya di mana di dapat menanggarkan kelajuan sesebuah keretapi.

jadi,ternyata tidak sia-sia RM6.00 nzm.
Jadi pada mereka yang belum tengok unstoppable nieh.
dipersilakan lah tengok ok. ;)

1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes

p.s ; Indah khabar daripada rupa.

6 comments:

Jeely jelly said...

patot r situasi dlm wayang cm kenal...bp rupenye... huhu....

EwaFiwa said...

i prefer takers. :)) 5 star.

nizam aziz said...

jeely : yup!bp heh?haha..familiar ke?

ewa : takers best heh?tuh la,ingat nak tengok arituh,tapi nak buat mcm mana an.majoriti always won..takpe2.ty boleh download.haha :P

EwaFiwa said...

takers best..tp dnt worry la..dye sama level ng unstoppable..2-2 the best ;)

hamzah ian said...

pergh.. kena tgk ni..

nizam aziz said...

hamzah:memang patot kena tengok!sangat2 best :)

All time ;