21 October 2011

Aku tak guna.

Kelmarin. Bertubi - tubi email dan Telefon bimbit aku memainkan fungsinya.

Salutation. Entah miss , madam , sir , mayor aku tak tahu. Tapi tu semua daripada golongan koperat dan atasan.

"Encik ada mohon jawatan untuk Bank Officer kan ? ok kami dah check Resume encik. Jadi boleh datang untuk Temuduga nanti tak ?"

"Haa, ye ok."

"Well done , We have accepted and considered you bla bla bla... to attend our walk - in interview at Sepang KLIA bla bla bla.. as Flight Attendant/Cabin Crew/Steward"

Aku tak jawab apa - apa , aku tersenyum je lepas tahu karangan 500 patah perkataan aku tu diaorang baca. Dan kenapa aku ni nak sangat terbang tinggi - tinggi sampai awan biru.

"Encik isi borang ni , So esok encik boleh datang interview untuk Customer Service Assistant ni . sama ada Part Time atau Full Time ,"

Haa , ni ada seorang akak pakai cermin mata cakap dekat aku. Tapi aku isi borang tu dalam keadaan blur.

Jadi sekarang ni , aku kategorikan aku sebagai idiot , satu pun aku tak dapat buat pertimbangan. Aku bodoh.

Sampai lah aku dengar Abah aku cakap ,

"Takpelah ngah , takde rezeki kau . Lagipun Abah masih boleh beri "gaji" bulan - bulan dekat kau"

Dengar abah cakap itu , aku tahu aku tak guna. Da*n, Aku rasa sangat laha*at sekarang ni. palat.

Sekasih (Sekian, Terima Kasih)

No comments:

All time ;