10 February 2011

Seorang lelaki yang lelaki. (Chris Medina Love Story)

Haihiho. Cuba tiru gaya Poo Dalam cerita teletubbies tuh , comel tidak ? . Ah , abaikan ini bukan pasal poo mahupun pooh. Ini cerita tentang seorang lelaki yang lelaki.

Chris Medina ? siapa dia ? siapa ? haha. jangan tertanya banyak - banyak , nanti aku lepuk manja karang mulot sorang - sorang. Kisahnya begini.... hah, jangan mengada gedik nak buat awan atas kepala , ada karang aku lepuk laju - laju.

CHRIS MEDINA , bagi aku , dia seorang lelaki yang sangat cekal , sangat - sangat cekal. Biasa kita dapat lihat , di Overseas  sana , "Kahwin" dulu baru bernikah kan ? Jadi , bila dah tergadai "itu" senang - senang si "adam" keparat tinggalkan mereka si "hawa" kan ? tidak seperti kisah Chris Medina.

Bagi aku , kisah si Chris Medina , amat menyayat hati. Sangat - sangat menyayat hati . Bagi aku dia seorang lelaki yang dunia perlukan sekarang. Maksud aku , lebih banyak "Adam" seperti dia harus ada di muka bumi ini.

Chris Medina , adalah salah seorang peserta yang hadir untuk uji bakat American Idol musim ke 10. Setelah menjejak ke dalam dewan ujibakat berhadapan dengan Steven tyler , Randy , dan juga Jennifer Lopez . Dia mungkin kelihatan seperti peserta biasa - biasa sahaja yang datang dengan berbekalkan lagu sahaja. Namun, di sebaliknya ? ada kisah yang... malas nak cakap , sila lihat video di bawah ok ?


"What am I suppose to do
When the best part of me was always you
"


Tabahkan hati seorang  "adam" bernama Chris medina ? dia sanggup untuk tidak pergi daripada hidup Tunangnya Juliana Ramos , sedangkan dia tahu yang Juliana tidak mampu untuk buat - buat apa lagi melainkan hanya menyimpan cinta chris medina dalam hatinya *wah,jiwang*. OK , sangat menyayat hati ok. I' cried after watching his audition vid.

Jadi ? adakah cinta berbekalkan Rupa ? Harta ? tidak . ini bukan lagi Zaman Filem - filem lama dahulu. Di mana darjat jadi pengukur. Kita sebagai insan biasa harus menjadikan Kisah cinta si Chris Medina Dan Juliana Ramos Sebagai suatu pengajaran untuk teros setia Mengenal apa itu erti cinta yang ikhlas dan Jujor.


Chris Medina :

 "What kinda guy would I be when i walked out when she needed me the most"

p.s :  When a heart break , no it dont breakeven.

2 comments:

Opah Kentang said...

love chris medina!
=)

Nizam Ash Aziz said...

yeah , he's a real "men" . the quotes inspired me. really - really touched oh. ;(

All time ;