22 December 2010

biawak,jamban dan aku. -.-


BIAWAK !
sedara mara biawak !
aku benci mereka !
sebab apa ?

nak dijadikan cerita lah.
masa dahulu kala. Ada kerja kahwin di kampung.
aku ni jenis beriya lah makan kalau dapat makan free.
makan punya makan.
Alamak ! emergency leave bebeh ! paham kan kenapa ?


aku punya ah Berjalan-jalan sambil bernyanyi an.
senang hati la konon-konon dah sampai rumah.
sampai rumah terus lah aku ke destinasi yang seharusnya.


aku dengan selamber ah buka apa yang patot.
baru je pegang zip seluar jeans. *otak tak mau kuning heh* -.-
baru pakai selipar jamban. baru nak..

TAPI

aish ni boleh dihadapi lagi.

TAPI

sekali ini da.betol-betol kat destinasi yang seharusnya tuh. -.-

"Hai abang nzm,nak saya temankan abang nzm buang perkara seharusnya tak ?"

itulah ada dalam kepala otak aku first time tengok benda alah nieh kat dalam mangkuk jamban uh,
peh aku ingat dia kasi gecko ke apa.sekali CODOMO LION!
aish salah-salah.itu masa kecil best buat berus gigi.
sekali dia bagi COMODO LIZARD size M!

dengan kuku dia yang tajam!
lidah terjelir-jelir seakan mengajuk aku.!
dia ambil step nak main"polis sentri" dengan aku.


aku pun.dengan hampir tak sempat nak pakai apa yang seharusnya aku pakai.
mencecet aku lari.macam tak cukup tanah.aku toleh belakang.
mak i ! mak you ! dia kejar aku ! ingat main-main !

i dont pray - pray ok.i will catch you and eat you ! nyam2.

itulah apa yang aku fikir bila aku toleh belakang.
sumpah dah macam dalam mimpi ! binatang boleh bercakap !

sampai kat rumah kahwin tadi.
Ummi : "tercungap-cungap lari ni kenapa ?"
" Dinosor kejor ! "
semua ketawa kan aku bagai.ceit -.-

sejak hari tulah.
everytime nak membuang je.
aku akan pastikan aku akan tahan selagi aku boleh. -.-

p.s; aku kurang gemar haiwan bersisik. -.-

2 comments:

jiwagambarkosong said...

baru ingt nak bg iguana
:D

nizam aziz said...

iguana tak ekstrem lah.even cicak gecko pun dah berlari,.ini lagi comodo.buahaha..trauma uh. -.-

All time ;