27 July 2010

summer and autumn :) *santai sahaja lah*




alkisahnnya ada seorang adam bernama azreil.dia bekerja di sebuah department di mana tempatnnya sangat terperok.terperok la sangat kalau tengah-tengah bandar kan :P

Musim Panas datang.dan di situ datanglah juga cik.summer's.pembantu baru boss nya..cik summer's sangat cantik.Mata azreil tidak pernah lepas dari memandang kemanisan summer's :)


hari berganti hari,hubungan azreil dan summers makin rapat.berjalan bersama.menonton wayang bersama,makan bersama,namun langit tu tak selalu cerah kan?summers bertukar tempat kerja tanpa perngetahuan azreil.azreil sangat-sangat kecewa.hidopnnya tak tentu arah.

summers pergi tepat pada musim luroh.hatinnya pun runtuh bagai musim luroh.azreil nekad meninggalkan kariernnya sebagai penulis.dia mahu menukar bidang kerjayannya.

azreil bercita-cita menjadi steward.

"tapp"bunyi kot dibuka,dan disandang pada kerusi.azreil terpandan seorang wanita cantik di hadapannya.manis sunggoh.kemudian wanita itu bertanya.'have we ever meet before?".urrmm "nope' jawab azreil.'but i macam pernah nampak around wayang dekat pav,food court pav.,u look so familiar"."maybe u salah orang kot?".'hurm maybe la"."so why dont we have a lunch together after this interview?"ask azreil."heh i dah ada temu janji la u,sorry".'oh its ok.

azreil berlalu pergi.kemudian tedengar suara 'wAIT!.what's your name?ask that girl!.my name autumn!.and u?my name azreil!and azreil like 'wow'.thats name remind me of someone's special..and the girl asking for an outing.happy ending.

p.s;summer pergi,autumn datang :)

3 comments:

black forest said...

kalau la aku ley jd mcm azreil.. hurmm

nizam aziz said...

heh,ain.tengok cite 500 days of summer.best :)

black forest said...

biler nk bg ?? x jmpe cik nzm pon kt kolej :(

All time ;