03 May 2010

pelita.

meloooppooonnggg mulot(0_0)..wah bestnya lagu band indie baru ni..gile gempak..A.P.I..pelita..sorang sore mcm noh,sorang mcm lan meet uncle hussein,,eh slh2 lan si penaip.hehe..but memg sumpah best..the song mcm beri semangat for the BIG L n org2 yg dah berputusan keasaan..hehe..

try search kat youtube,,then upennya dan gamaknnya..memag btol noh,dgn lan berduet..that time rasa mcm..watafak an..gamaknnya juge lagu ni projek diaorg khas untuk soundtrack hoopers?hoopers ape 2 hoopers?urmm ntah la..hehe..movies la ngeng..




ta mau hi-lite pasal cite nie..nak hi-lite pasal lagu pelita..pelita dan pelita..A.P.I was a project..yang mermbariskan(cewaah)local  indie member's..such as :NOH from (HUJAN), AZLAN from 
(AZLAN & TYPEWRITTER), DIN (ESTRANGED), AJ (POP SHUVIT),and last but not least the otai one LOQUE (BUTTERFINGERS)..



Tak pernah sesaat daku meragui
apa yang telah daku temui
slama ini,



Tak pernah sesaat daku menyesali,
apa yang telah aku nikmati,
apa ku alami,



slagi hayat di kandung badan,


Takkan ku menyerah kalah,
walau mimpi ku musnah,
harapan ku hancur,
sayapku patah,



kan ku pancarkan cahaya,
seperti pelita ke srata dunia,
yang gelap gelita



sehingga hembusan nafas
yang terakhir.



tak pernah sesaat ku mencurigai,
apa yg telah aku kecapi,
stakat ini,



tiba saatnya kan ku tangisi,
pada yang pergi, takkan kembali
Kembali lagi,



Slagi jasadku belum terkubur!
Slagi tubuhku, belum ditimpa uzur!
pantang datuk nenek moyangku,
Berundur!


p.s; pantang datuk nenek moyangku was the best part..;)




No comments:

All time ;