12 May 2010

Adamaya..


afternoon all,,sehat semua??semoga sehat la hendaknya..hehe..ummi anak mu di sni sehat belaka,,and mkn sokmo..hehehe..jgn rsau auw ummi..talk about risau,nzm risau lau petang ni tak dapat tgk slot akasia adamaya,(ciet solat smua tak risau,)btw nzm nk cte pasl adamaya,,best drama nie..tangkap leleh wa ckp sama lu..muahaha..kalau boleh nzm taknnak lepas satu episod pun..but nk tgk online,,lembap,,tv pulak takdeh..adeh..hehehe..

back to adamaya,cerita ni adalah kembangan dari citer i'm not single yang dulunnya heronnya dilakonkan oleh farid kamil,,namun kini sudah bertukar tangan kepada sein,,alah dulu kumpulan ruffedge uh..hehe..and the heroine still lisa surihani..and the cast for adam that roled by awal ashaari was changed with faizal yusup ex husband nana..tawu kan??the series nie tunjuk pengembangan yg lg bgs..olahan yg cukup menarik..meh nzm cte sket tentang adamaya nieh..

sinopsis:(courtesy from Wazy84.com)
Perkahwinan adalah suatu ikatan suci manakala cinta sejati menuntut pengorbanan. Begitulah yang terjadi terhadap Adam, 
24 tahun (Hussein) dan Maya, 21 tahun (Lisa Surihani). Adam kelulusan undang-undang tetapi lebih cenderung kepada fotografi. Maya merupakan pelajar universiti tahun kedua dalam bidang insuran. Ibu bapanya mengambil keputusan mencarikan suami yang dapat menjaganya kerana mereka terpaksa bekerja di luar negara selama lima tahun. Adam ialah pilihan terbaik kerana ibu bapa mereka bersahabat baik.

Adam menurut kehendak ibu bapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi selepas dipujuk oleh ibu bapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju. Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka.

Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh. Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?

Adam menurut kehendak ibubapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana telah mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi setelah dipujuk oleh ibubapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju..

Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka. Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh.

Adamaya mengisahkan perkahwinan di usia muda, di mana memerlukan komitmen yang tinggi dan tanggungjawab serta persefahaman sesama pasangan.credit to facebookers for this pic of cutest mia sara..

p.s; amani a.k.a mia sara u r the adorable thang i've ever seen..No comments:

All time ;